index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Hveteboller med cream cheese-glasur

2 - 4 timer

I tredje episode frister Ida med luftige hveteboller med deilig kremostglasur! Se videoinstruksjon over.

Hveteboller

  1. Bland mel, sukker, kardemomme, luftigere bakst og gjær med en kjøkkenmaskin
  2. Smelt smør og tilsett melk
  3. Varm opp til 37 grader
  4. Pisk inn egget
  5. Elt alt sammen i 8 minutter
  6. Smør en bolle og ha deigen over, legg plastfolie over og la heve i 60 minutter
  7. Kna deigen og del i emner på ca 100 g, legg på et stekebrett med et kjøkkenhåndkle over og la etterheve i 30-45 minutter
  8. Sett ovnen på 200 grader og stek bollene i 11-12 minutter

Denne oppskriften gir omtrent 50 boller.

Cream cheese-glasur

  1. Miks sammen kremost, smør, maple syrup, kardemomme og kanel til den blir luftig
  2. Tilsett melis til alt er godt blandet
  3. Fordel glasur på bollene

Ingredienser

Beregnet for 10 voksne og 0 barn.

Hveteboller:
14 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts kardemomme
2 ss luftigere bakst
50 g gjær
100 g smør
4 dl helmelk
1 egg

Cream cheese-glasur:
200 g romtemperert kremost
2 ss mykt smør
2 ss maple syrup
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
200 g melis