index

1

Eplekake fra Fjøla – 6 porsjonskaker

Frukt og bær
30 - 60 min

Her får du oppskriften på Idas eplekake fra Fjøla, som vist i programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play.

  1. Pisk smør, sukker og vaniljefrø hvitt.
  2. Ha i egg, et om gangen.
  3. Ha så i mel og bakepulver og bland godt.
  4. Skrell eplene og skjær i båter.
  5. Smør former med smør og sukker. Fyll i ca. 100 gram smete pr. form.
  6. Dekk med eplebåter og strø et tynt lag smør og sukker oppå.
  7. Stek på 160-170 grader i ca. 15 minutter. Kaken bør være gylden før du åpner ovnen.

 
Karamellsaus

  1. Smelt sukkeret på lav varme. Karamellen skal være lys.
  2. Rør så inn smør før du har i fløte. Det kan være lurt å koke opp fløten før den has i karamellen, da temperaturforskjellen kan medføre meget varm damp.
  3. Kok til sukkeret er løst opp og sil.
     

Rømmekrem

  1. Ved servering av kaken rett fra ovnen, ha på karamellsaus før servering. Husk at det er greit å etterfylle med karamell.
  2. Ved oppvarming av kake, varm opp i ovn med karamellsaus under lokk. 
  3. Server kakeformen på en fjøl, med en god skje rømme ved siden av.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

200 gram smør
200 gram sukker
200 gram mel
1,5 ts bakepulver
2 egg
Frø av en halv vaniljestang
2 syrlige epler - (Granny smith eller annet syrlig eple)

Karamellsaus:
100 gram sukker
1 dl kremfløte
2,5 ss meierismør
1 klype maldonsalt

Rømmekrem:
½ boks seterrømme
1 ss sukker
Frø av en halv vaniljestang