Croissanter med butterdeig
Over 4 timer
Her får du oppskriften på Idas croissanter med butterdeig fra programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play.
Butterdeig
- Kok opp vann. Tilsett melk i vann. Ha i tørrgjær og sukker. La stå i fem minutter, før mel tilsettes.
- Elt på lav hastighet i 5 minutter.
- Ha mel på benken. Samle deigen til en klump, og ha deretter i bolle.
- Dekk med plastfolie, og sett i kjøleskap i 60 minutter.
- Riv frossent smør utover plastfolie. Trykk til en firkant. Pakk inn i folie. Legg i kjøleskap i 60 minutter.
- Kjevle ut deigen ut til stor rektangel.
- Pakk ut smørblokk, og legg midt på deigen.
- Brett kortsidene over smøret. Klem sammen de andre kantene, og brett over.
- Kjevle over langs siste brett. Brett inn kortsidene. Pakk inn i plastfolie. Legg i kjøleskap i 60 minutter.
- Kjevle ut i lengden. Brett innn kortsidene. Pakk i plastfolie, og legg til avkjøling i 60 minutter.
- Gjenta denne kjevleprosessen etter en time. La deigen ligge i kjøleskapet i 12 timer.
Croissanter
- Pakk ut butterdeigen, og kjevle ut til lang rektangel, ca. 25 cm bred og så lang som mulig.
- Bruk pizzakutter, og kutt i 10 cm brede emner, kutt disse igjen diagonalt.
- Lag et lite snitt på det bredeste, og rull til croissanter.
- Legg på stekebrett, dekk med plastfolie, og hev i 3 timer.
- Pensle med ett egg, stek på 170 grader i 20-23 minutter.
Ingredienser
Beregnet for 4 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
1 1/4 dl vann
2 1/2 dl H-melk
1 ts tørrgjær
50 gram sukker
500 gram hvetemel
2-3 klyper salt
250 gram frossent meierismør
1 egg