index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Churros

Kjøtt
30 - 60 min

Churros, eller spanske frityrstenger om du vil, er perfekt som helgesnacks. Det er ingen hemmelighet at Ida elsker sjokolade, og derfor har hun laget en sjokoladedipp til churrosene.

Churros:

  1. Ha smør, sukker, vann og salt i en kjele. Kok opp og tilsett melet. Rør om til det blir godt blandet.
  2. Trekk kjelen av varmen og rør til deigen blir smidig
  3. La deigen avkjøles noe før du tilsetter egg og vaniljesukker. Bland godt.
  4. Ha deigen over i en sprøytepose med wilton 1m tip (eller annen stjernetipp)
  5. Bland sukker og kanel på en tallerken. Dekk en annen tallerken med kjøkkenpapir
  6. Varm oljen i en gryte til 180 grader
  7. Trykk deigen ut av posen og ned i oljen. Hver churros skal være ca 10 cm lang
  8. Friter til churrosene har blitt gylne. Snu dem ofte rundt. Ta dem opp og legg dem på kjøkkenpapir før du ruller dem i kanel og sukkerblandingen

Sjokoladesaus:

  1. Varm opp kremfløte og smør til kokepunktet, trekk kjelen av platen og tilsett hakket sjokolade. La stå i 3 minutter før du rører alt godt sammen.
  2. Dypp de nylagede churrosene i sjokoladesausen

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Churros:
50 g smør
1 ts sukker
1 ½ vann
En klype salt
1 ½ dl hvetemel
1 egg 1 ts vaniljesukker
Frityrolje
100 g sukker
1 ts kanel

Sjokoladesaus:
1 dl kremfløte
1 ts smør
100 g mørk sjokolade

Relaterte oppskrifter