index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Bryst av kalkun

Kjøtt
2 - 4 timer

Kalkunen:

  • Skjær lårene av kalkunskroget. Fjern ryggbeinet fra resten av skroget, slik at bare brystene henger igjen på skroget. Dryss over salt og pepper. Legg lårene over i ildfast form. Ha på salt og pepper. Hell på vann. Drypp over olje. La alt steke i 2 ½ time. Kjøttet renses fritt for bein og spares til stuingen.
  • Brun kalkunbrystene i panne med olje og den delte hvitløken. Sett pannen i ovnen og stek med i de siste 40-50 minuttene. La kjøttet hvile litt. Del bryststykkene i skiver ved servering.

Stuing av kalkunlår og stekt sopp:

  • Skjær soppen i grove biter. Stek dem gylne i smør sammen med løk. Hell på fløte og melk. Kok inn i 10–12 minutter. Rør i rømme. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vend inn revet kalkunkjøtt fra lårene samt hakket persille.

Waldorfsalat:

  • Bland sammen eggeplommene med sennep og eddik, spe forsiktig med olje til den er smidig og tykk, vend inn rømmen og bland inn grønnsakene smak til med reven pepperrot, salt og sitron.

Ovnsbakte mandelpoteter:

  • Vask potetene godt og vend dem i salt, pepper og olje. Legg dem i et ildfast fat og sett det i stekeovnen. La dem steke i 50 minutter, samtidig med kalkunbrystene.

Stekte rosenkål med tyttebær og rosenkålflak:

  • Kok rensede kål, spar de ytterste flakene til servering. Kok de møre i lettsaltet vann, 3–4 minutter. Avkjøl. Rør tyttebærene for hånd sammen med honningen.
  • Stek rosenkålene gylne i olje og smør før servering, smak til med salt og pepper. Nrettes sammen med tyttebær og flak av rosenkål.

Til kaffen:

  • Smelt sukker til mørk karamell. Ha i fløte og salt.
  • Pisk fløtekaramellen over den hvite sjokoladen. Rør inn smøret.
  • Støpes i en form, ca 1-2 cm tykk. Oppbevares på frys!

Ingredienser

Beregnet for 5 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kalkunen:
1 kalkun, 3–4 kg
salt og pepper
2 ss nøytral olje til steking
1 hel hvitløk
1,5 dl vann
1 dl olivenolje

Stuing av kalkunlår og stekt sopp:
250 g fersk sjampinjong
1–2 ss klaret smør
1 sjalottløk, finhakket
2 dl kremfløte
1/2 dl helmelk
1 ss rømme
salt, pepper og saft av økologisk sitron
grovhakket persille

Waldorfsalat:
1 brokkoli, finreven
2 epler i løvtynne skiver
1/3 finsnittet hodekål
1 eggeplomme
1/2 ss sennep
1/2 ss epleeddik
1 dl nøytralolje
1 dl ekte rømme
2 ss finreven pepperot
Salt og sitron

Ovnsbakte mandelpoteter:
1 kg små, kokefaste poteter
salt og pepper
olivenolje

Stekte rosenkål med tyttebær og rosenkålflak:
300 g rosenkål
2 ss nøytral olje
2 ss smør
Salt og pepper
100 g frosne tyttebær
30-40 g honning

Til kaffen:
100 g sukker
200 g fløte
2 g maldon/fleur de sel
250 g hvit sjokolade
25 g usaltet smør

Ta denne oppskriften med deg

+47