index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Sprøstekt Hvitting, potet og stekt løk, sitron og olivenolje

Sjømat
Skandinavisk
15 - 30 min

Dette er en av oppskriftene fra den andre menyen fra Hankø Fjordhotell fra serien Hellstrøms mesterkokk. Serien ble vist på TV3 i 2012. På menyen står blåskjellterracotta, sjøtunge og sprøstekt hvitting.

Hvitting:

1. Skrap og skyll hvittingen godt. Klipp ut gjellene, og klipp av alle finner. Tørk godt av fisken.

2. Vend den så i en blanding av mel salt og pepper.

3. Stek den så gyllen på begge sider i olje, ha i smøret og øs den med det til den er ferdig (Når du kan stikke inn en kniv oppe ved nakken, og kjøttet løsner ved beinet.)

 

Potet og stekt løk:

1. Bak potetene med olivenolje og salt til de er møre.

2. Brun løken i litt solsikkeolje, når den begynner å bli lysebrun har du på sukkeret og karamelliserer.

3. Ha på sherryeddiken og reduser det inn. Vend så inn smøret og sennepen

4. Bland løken med potetene og gressløken.

 

Server  sammen med hvittingen med god olivenolje og en skive sitron!

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Hvitting:
4 små hvitting
hvetemel
salt og pepper
2 ss smør
solsikkeolje

Potet og stekt løk:
16 små poteter
Olivenolje
3 kepaløk i små terninger
3 ss sukker
1 dl sherryeddik
1 ss grov sennep
1 ss smør
Salt
4 ss gressløk