index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Sennepsglasert svinenakke

Kjøtt
30 - 60 min

Dette er en av  oppskriftene fra serien Hellstrøms mesterkokk, som ble sendt på TV3 i 2012, fra hvitt lag under buffeten på Grand. 

1. Gni svinenakken inn med salt og pepper, Rull den så opp i plastfilm.

2. Steam i ovnen på 90 grader til 58 grader  i kjernetemperatur.

3. Ta ut av plastikken og brun av på hver side i varm panne i olje. Ta ut svinenakken og ha i løken og hvitløken.

4. Svett av løken, hvitløken og chili til den blir blank og myk. Ha på hvitvinen, reduser helt inn, ha så på demi glace.

5. Kok litt inn, og visp inn sennep og olivenolje. Smak til med salt, pepper, sitronjuice og eventuelt mer sennep.

6. Glaser svinenakken med sennepsglacen.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 svinenakke
Solsikkeolje
2 dl demi glace(redusert oksekaft)
2 sjalottløk finhakket
1 finhakket hvitløksfedd
1/2 chili i tynne skiver
2 dl hvitvin
2 ss fin dijonsennep
1 ss grov sennep
1 dl olivenolje
salt og pepper
saften fra ca 1/2 sitron