index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens ytrefilet av lam med jordskokkspure

Kjøtt
Skandinavisk
15 - 30 min

Dette er en av oppskriftene fra program 4 av Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012. 

1. Rute fettsiden på lammefilen

2. Skrell jordskokkene og kok i melk på lav temperatur

3. Rens og del soppen

4. Stek lammet med fettet nedover til det får en gyllenbrun farge.

5. Legg lammet på en ovnform og la det hvile på siden.

6. Bruk det som er igjen i pannen ved å legge til løk, hvitløk och timian

7. Tilsett hvitvin

8. Reduseres til halvparten

9. Tilsett kraften og reduser til halvparten gjenstår

10. Bruk en skje for å få vekk overflødig fett som ligger i ytterkant.

11. Før servering tilsett olivenolje i sausen og ha i tomat-terninger

12. Miks jordskokkene i en matmikser uten væske, tillsett litt og litt væske til du får en slett pure. Smak til med salt och peppar

13. Ovnstek lammet på 120 grader till en kjernetemperatur på 54 grader deretter ta ut og la hvile i 8-10 min. Klar til servering...

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

600 gram ytrefilet av lam
500g hestesopp
500g jordskokk
Melk til koking
3 dl hvitvin
6 dl lammekraft
Hvitløk, fersktimian och sjarlottløk
God oliven olje
5 stk plommetomater