index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens vegetarsalat med pesto og mozzarella

Vegetar
Italiensk
15 - 30 min

Dette er en av oppskriftene fra Hellstrøms mesterkokk fra hvitt lag under buffeten på Grand. Denne serien ble sendt på TV3 i 2012.

1. Kok opp godt med vann, og smak det til med salt. Blansjer så sukkerertene og aspargesbønnene hver for seg. Sukkertene trenger så vidt bare å dyppes i vannet.

2. Sett et kryss på toppen av tomaten, ha de i det kokende vannet i ca 5 sekunder, til skinnet løsner. Ha de rett i isvann. Ta av skallet når de  er kalde.

3. Kok opp eddiken sukkeret og vannet, smak til med litt salt og pepper. Del løken i båter og kok den mør i syltelaken. Avkjøl i laken

 

Pesto:

1. Kjør alt sammen til en pure i blender. Smak til med salt og pepper.

 

Opplegging:

1. Bland alle grønnsakene sammen, smak om du trenger mer salt og eventuelt litt sitronsaft.

2. Legg mozzarellaskivene og pesto pent på toppen. Strø gjerne litt ristede pinjekjerner på toppen!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 pk mozzarella, kuttet i skiver
1 pk sukkererter
1 pk aspargesbønner
1 pk cherrytomater
2 rødløk
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vann

Pesto:
1 bt. Basilikum
2 små fedd hvitløk
2 dl pinjekjerner
2 dl revet parmesan
god olivenolje
salt og pepper