index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens vaniljepannacotta med multer og sablé

Frukt og bær
Italiensk
30 - 60 min

Dette er en av oppskriftene fra serien Hellstrøms mesterkokk fra hvitt lag under buffeten på Grand. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Pannacotta:

1. Kok opp halvprten av melken og fløten sammen med sukkeret og vaniljen.

2. Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og ha den i fløtemelken. Skrap godt ut av vaniljestangen, og sil. Ha så i resten av fløten og melken.

2. La  det så stå i en bolle i kjøleskapet til røra begynner å bli tykkere, rør med en visp i blandt. Dette gjør du får at vaniljen skal bli godt fordelt, og ikke legge seg på bunnen.

3. Sett den i fine glass, og legg multer og sablekjeks på toppen

 

Rørte multer:

1. Rør alt godt sammen, smak til med mer sukker om du syns det trengs!

 

Sablékjeks:

1. Bland alt utenom egget til det ikke er flere klumper. Kan gjøres kjapt forhånd, men kan også gjøres i en foodprosessor.

2. Bland så i et og et egg. Stek på 150 grader  til gyllen fin crunch!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Pannacotta:
1 liter melk
1 liter fløte
250 g sukker
1 vaniljestang, delt i to
8 plater gelatin

Rørte multer:
1 kg multer
ca 200 g sukker
Frø fra 1 vaniljestang

Sablékjeks:
300 g smør
60 g sukker
125 g melis
5 g salt
560 g mel
2 egg