index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens tilslørte bondepiker

Frukt og bær
15 - 30 min

Dette er en av vinneroppskriftene deltakerne laget i dagens episode fra Kulinarisk Akademi fra serien Hellstrøms mesterkokk som ble sendt på TV3 i 2012.

Eplene:

1. Skrell eplene og sylte i blandingen; eplecider eddik, eple juice, sukker, kanel og vanilje

2. Av avskjæret på eplene lages en pure. Denne skal være frisk med smak av sitronen.

3. Kjøres i blender.

 

Crumble:

1. Alt blandes sammen og spres utover på brett med bake papir.

2. Stekes sprøtt i ovn.

3. Lag crumble når det er avkjølt.

 

Rømme/kremost iskrem:

1. Fløte og vann kokes opp sammen med sukker, vanile og glukose.

2. Riv i sitron skallet og avkjøl. Siles over kremosten og rømmen.

3. Kjøres glatt, og kjøres til is i ismaskin.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kg grønne epler
150 gr sukker
1 dl eplecider eddik
3 dl god eple juice
Kanel og vanilje

Crumble:
100 gr meieri smør
40 gr hvetemel
65 gr sukker

Rømme/kremost iskrem:
1 kg kremost
2 dl fløte
2 dl rømme
230 g sukker
1 dl vann
1 vaniljestang
Zest av 1 sitron
1 dl glukose