index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens sylta aubergine med flaka strømtorsk

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er en av oppskriftene fra  serien Hellstrøms mesterkokk til svart lag under buffeten på Grand. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Brenn paprikaen med skal på 250 grader til skinnet er svart. Lat den bli avkjølt og trekk av skinnet. Rens paprikaen og kutt den i grove bitar.

2. Skrell auberginen og gni den med sitronsaft, den blir fort brun. Kutt auberginen i grove bitar, ha den i ei gryte saman med olje og eddik. Ha på lok og lat det trekka på låg varme til du har ein kompott.

3. Vend inn paprikabitar og finhakka urter. Smak til med salt, pepar og sitronsaft.

4. Bak strømtorsk med litt olivenolje og salt på 70 grader til den flakar seg.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 stk aubergine
2 stk paprika
1 stk strømtorsk
1 dl olivenolje
1/2 dl kvitvinseddik
2 ss urter, for eksempel persille
sitron