index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens solbær souffle

Frukt og bær
Fransk
15 - 30 min

Her finner du en av oppskriftene til finalemenyen Karl Erik lagde under finalen av Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

På menyen sto laks og østers tartar med pepperot, dill og rug, kamskjell og sjøkreps i kombinasjon med gresskar, orrfuglrullade med morkel og jordskokk og solbær souffle.

1. Kok opp 200 g av bærene sammen med 2 ss vann og sukkeret og mos det med en stavmikser, bland inn maizenna rørt ut i litt vann og kok det i 2 min. Sett kaldt.

2. Pisk marengs av eggehviter for hånd (dette er for å få små bobler i marengsen, som gjør souffleen mer stabil), tilsett melisen når marengsen er blitt luftig og pisk til den begynner å glinse og ha en fast konsistens.

3. Vend så denne inn i bærmassen, ha i sjokoladen.

4. Smør soufflekopper (her kan du bruke mye forskjellig, det viktigeste er at kanten er ganske glatt, slik at soufflene får liten motstand når den skal vokse) med temperert smør (ikke smeltet smør) og drysses med sukker.

5. Ha litt av de hele bærene i bunn av koppen. Hell i røren og stryk av toppen på koppen med en stekespade og stek på 180 grader i ca 8-10 min. Den skal være lett gylden på toppen. Server straks. Gjerne åpne døren ved steking for å sjekke og snu på souffleene, det har ingenting å si.

6. Ha litt friske bær på toppen og gjerne en kule is?

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

300 g bær
15 g maizenna
50 g sukker
200 g eggehviter
90 g melis
50 g grovhakket god sjokolade