index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens sneglar, sandskjel og albogeskjel med kråkebolleskum

Sjømat
Skandinavisk
30 - 60 min

Her finner du vinneroppskriften til Maria fra den individuelle konkurransen i program ni av Hellstrøms mesterkokk. På menyen sto sneglar, sandskjel og albogeskjel med kråkebolleskum. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Kråkebolleskum:

1. Rens kråkebollane ved å klyppe rundt øverst på kråkebollen. Bruk ei skei til å skrapa ut rogna.

2. Kok opp mjølk og fløyte saman med kvitlauken og la blandinga trekka i 5 minutt. Køyr blandinga med stavmixar og sil den. Ha så i kråkebollerogna, og smak til med salt og sitronjuice.

 

Albogeskjel og sandskjel:

1. Rens albogeskjel og sandskjel. Vask skalet på albogeskjelet, og bruk det til å legge opp i.

2. Kutt skjela i bitar, press over limejuice, og smak til med salt og pepar.

 

Sneglar og selleristang:

1. Vask sneglane godt for sand.

2. Kok dei i ein god buljong av vatn, salt, persille, kvitlauk, chili og ingefær til dei nesten poppar ut av huset. Rens ut sneglane, og vend dei i finkutta persille.

3. Kok deretter selleristang i tynne strimler i det same vatnet, ca. 30 sekund.

 

Til slutt:

1. Legg sneglane i albogeskjela, ha deretter kråkebolleskummet over.

2. Lag ein salat av selleristang med råmarinerte albogeskjel og sandskjel.

3. Pynt med urter.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kråkebolleskum:
2 stk kråkebollar
1 dl mjølk
1/2 dl fløyte
1/4 fedd kvitlauk

albogeskjel
sandskjel
limejuice
salt og pepar

sneglar
selleristang
salt
persille
kvitlauk
chili
ingefær