index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens skogsdue fra Trøgstad med savoykål, morkler, honningglaserte tranebær og morkelsaus

Fugl
Norsk
2 - 4 timer

Dette er en av oppskriftene fra finalemenyen til Sebastian fra den siste episoden av Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Skogsdue:

1. Ribb alle duene,kutt de sånn at du kun sitter igjen med byst på skrog.

2. Vakumer duene sammen med smøret, hvitløken og timianen.

3. Varmebehandles på på 57*C i ca 45 min.

4. Ved servering tas de ut av posen, og brunes på begge brystene.

5. Trancheres og drysses lett med maldonsalt.

 

Morkelsaus:

1. Ha sjalottløk,hvitløk og sukker i en kjele, og la sukkeret karamellisere seg. Ha så i eddiken, og kok ned til sirup.

2. Ha i rødvin, og kok ned til ca 1/3 dl.

3. Tilsett kraftene, timian, laubær og brunet lår og krås fra duen.

4. Trekkes forsiktig i ca 2 timer.

5. Siles, reduseres til ønsket konsistens, og smakes til med salt, smør og finhakket morkel.

 

1. Savoykålen kuttes i pene flak og kokes i vann tilsatt smør og salt.

2. Morkel sauteres lett ved servering, og avsluttes med salt, pepper og litt smør.

3. Baby rødløken syltes med en syltelake med rødvinseddik, sukker og vann.

4. Tranbærene lages ved å varme opp en syltelake som på løken, men ved å ha i acasiehonning. La tranebærene ligge i varm væske i ca 1 time, og la de aller helst ligge i kjøleskapet en uke før de er på sitt beste.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 stk skogsdue
100 g smør
1 stk hvitløk
3 kvist timian

Morkelsaus:
80 g sukker
100 g sherryeddik
2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
3 kvist timian
2 laubær
5 dl rødvin
1 dl demiglace
4 dl duekraft eller evt kyllingkraft
Lår og krås fra duene
Morkel

2 dl klar honning
3 ss vann
1 ss rødvinseddik.
2 never tranebær.