index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens sjøtunge med sjøkrepsfarse, hasselnøttmajones og sylta grønnsaker

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er en av oppskriftene fra den andre menyen fra Hankø Fjordhotell fra serien Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012. På menyen står blåskjellterracotta, sjøtunge, sprøstekt hvitting.

Sjøtunge:

1. Kutt av ca to cm av halen på sjøtunga, hold så halen under varmt vann ca to sekunder på hver side. Skrap opp skinnet litt oppover halen, og ta tak i skinnet, er du litt hardhent klarer du da å rive av alt skinnet! Gjør dette på begge sider. Kutt av hodet og klipp av «sideflesket» Ta så av filetene på hver side av fisken.

2. Kutt av de tynneste sidene på hver side av fisken.

3. Kjør sjøkrepsen, estragon og avskjæret fra fisken i hurtighakker med litt salt i ett minutt, ha i egget og spe med fløten.

4. Legg sjøkrepsfarse i midten av to sjøtungefileter. Rull godt inn i plastikk. Steam på 50 grader i ca ti minutter, til farsen har satt seg.

 

Hasselnøttmajones:

1. Kjør alle ingrediensene tykt i en blender, spe så med ca 4 dl nøytral olje (f.eks raps eller solsikke) til majonesen blir passelig tykk. Ha i litt vann hvis den blir for tykk.

2. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sitronjuice. Bland inn nøttene.

3. Rist gjerne litt ekstra nøtter som du grovhakker og strør over retten som en siste finish!

 

Syltede grønnsaker:

1. Kok opp alle ingrediensene til syltelaken sammen med løken, og smak til med litt salt.

2. La det småkoke i ca ti minutter til løken er mør. Del løken i to

3. Stangsellerien og fennikelen kokes kjapt i salt vann og legges i isvann. Rett før servering varmes alt forsiktig opp i laken.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sjøtunge:
2 store sjøtunge
3 stk sjøkreps
1 egg
ca 1 dl fløte
Estragon
Salt og pepper

Hasselnøttmajones:
3 eggeplommer
1 stort hvitløksfedd finhakket
1/2 dl hvitvinseddik
saften fra 1 sitron
1 ss dijonsennep
300g ristede hasselnøtter, kjørt til pulver

Syltede grønnsaker:
4 små rødløk
2 stangselleri i stenger
1 fennikel i stenger
4 reddiker i tynne skiver

Syltelake:
3 dl vann
2 dl sukker
1 dl hvitvinseddik
1 stilk timian
1 laubærblad
salt