index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens sjøkreps med havmajones

Sjømat
Skandinavisk
15 - 30 min

I program elleve av Hellstrøms mesterkokk får deltakerne prøve seg på kjøkkenet til Maaemo i Oslo sentrum. Dette er en av oppskriftene fra menyen fra Maaemo som deltakerne laget.

På menyen står rugchips med dekonstruert egg og dill, sjøkreps med "havmajonaise", karse og syltet tang, confitert breiflabb med løk på fem måter og helstekt due med byggrynsrisotto og stekt kantarell. 

Sjøkreps:

1. Sjøkrepsen renses for skall og hodet, sli at bare hale kjøttet er helt og intakt.

2. Kok opp vannet og visp in terninger av smør.

3. Smak til med salt og pepper.

4. Trekk den rå sjøkrepsen til den er nesten klar, og svi av i tørr, varm panne rett før serverering.

 

”Havmajones”:

1. Alt kjøres sammen i en blender, med untak av oljen. Den spes forsiktig inn. Enten kjøres det i blender mens du sper med olje, ellers så visper du.

2. Smak til med salt og pepper.

 

Syltet tang:

1. Kok sukker, eddik og vann opp til sukkeret er oppløst.

2. Tangen smakes opp med eddik lakn og marineres med olje og salt. Alt dette må skje rett før servering .

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sjøkreps:
2 ferske sjøkreps
100 gr meierismør
1 dl vann
Salt og pepper

”Havmajones”:
2 stk eggeplomme
100 gr tørket tang
1 stk nori blad
30 gr paspier
1 stk østers med vann
7 dl raps olje

Syltet tang:
Tang
2 dl eddik
1 dl sukker
3 dl vann
Salt
God rapsolje, evt god olivenolje