index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens sjøkreps «Barigoule»

Sjømat
Fransk
15 - 30 min

Dette er en av oppskriftene fra Hellstrøms mesterkokk fra den første menyen fra det hvite laget under serveringen på Hankø Fjordhotell. På menyen var det sjøkreps «Barigoule» med artiskokk, fennikel og tomat. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Sjøkreps:

1. Ta av hodet på sjøkrepsen og legg halene på frys til de er halvfrossne.

2. Legg de i en klut og knekk de litt ved å presse de litt sammen til du hører et knekk.

3. Skrell de, og ta ut avføringstarmen...

 

4. Rett før servering stekes de på middels mot lav varme først i litt solsikkeolje. Ha i smøret, hvitløken og estragon etter ca 2 min, og vend de godt i smøret til de er litt rå i midten. Smak til med maldonsalt

 

Artiskokk:

1. Tourner artiskokkene og legg de i sitronvann.

2. Grovkutt alle grønnsakene og fres de  sammen med urtene, pepperet og artiskokkene i olivenolje i 2-3 minutter på middels varme. Ha på hvitvinen og sitronvannet fra artiskokkene så det dekker artiskokkene.

3. Kok på middels varme til artiskokkene er møre.  Sil av  juicen, og reduser inn til den nesten begynner å tykne. Ha i fløten og reduser inn

4. Smak til med salt og sitronjuice og basilikum. Skum opp med stavmikser før servering

5. Artiskokken varmes opp med tomatconcasse og kokt fennikel i olivenolje, og smakes til med salt og sitron.

6. Pynt med små basilikumblader.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sjøkreps:
8 store levende sjøkreps
1 hvitløk delt i 2
1 god kvast estragon
solsikkeolje
1 stor spiseskje smør
1/2 sitron
maldonsalt

Artiskokk:
8 mini artiskokk
2 sjalottløk
1 skive sellerirot
1 gulrot
3 stilker persille
1 laubærblad
2 timiankvaster
10 pepperkorn
3 dl hvitvin
1 liter vann
2 dl fløte
4 sitroner
salt
olivenolje
1 bt basilikum