index

Mesterkokkens sjokolademousse

Sjokolade
Fransk
15 - 30 min

Dette er en av vinneroppskriftene fra lagkonkurransen i program fem av Hellstrøms mesterkokk. Serien ble vist på TV3 i 2012.

1. Smelt sjokoladen i en rustfri kjele over en kjele med kokende vann.

2. Vispa kremen stiv. Hell yoghurt og vaniljesukker i en skål, rør om. Tillsett smeltet sjokolade, rør godt, tillsett kremen og rør jevnt. Tillsett litt salt. Smak. Tillsett eventuelt litt agave nektar om litt mer sødme er ønskelig.

3. Hell opp i serveringsskåler, riv litt sjokolade over dem, og sett i kjøleskap til servering

 

Crumble:

1. Bland alt og kok opp i en gryte under omrøring, til karamellen får samme farge som melkesjokolade.

2. Avkjøles på brett og hakkes til smuler.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

120 gram mørk sjokolade (70 %)
2 dl kremfløte
1,5 dl gresk yoghurt
1 krm vaniljesukker

Crumble:
100g sokker
100g honing
100g mandler uten skall
90g smør