index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens sitruskrem på butterdeig og italiensk marengs

Frukt og bær
Italiensk
15 - 30 min

Dette er en av  oppskriftene fra serien Hellstrøms mesterkokk fra hvitt lag under buffeten på Grand. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Sitronkrem:

1. Rasp skalet på sitronen og set til side. Ha egg, sitronsaft og sukker i eit vatnbad. Rør dette godt til du har ein konsistens som rømme.

2. Sil blandinga, og rør inn små bitar med smør. Ha tilslutt i sitronskal.

3. Dekk med plastfolie og la kremen bli kaldt. Ha i sprøytepose

 

Italiensk marengs:

1. Kok vatn og sukker til det har ein temperatur på 116 grader.

2. Pisk eggekvitar og melis til det toppar seg. Spe i den varme sukkerlaken litt etter litt.

3. Pisk blandinga kald. Fyll den italienske marengsen over på ein sprøytepose.

 

Butterdeig:

1. Kjevle butterdeigen til den er ca 4 mm.

2. Kutt fine rektangel som du rullar inn på sidene. Prikk dei med ein gaffel, steik dei så ved 175 grader i ca 10 minutt til dei er fine og gyllne.

3. Avkjøl.

4. Sprøyt sitonkrem på tertebotnane. Kutt i fine stykker. Sprøyt små toppar av italiensk marengs på sidene. Bruk ein gassbrennar og “gratiner” marengstoppane.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sitronkrem:
3 store egg
2 sitroner
150 g sukker
65 g smør

Italiensk marengs:
3/4 dl vatn
150 g sukker
50 g melis
100 g eggekviter

1 plate butterdeig