index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens salmalaks, lett sukkersaltet

Sjømat
Norsk
1 - 2 timer

Dett er en av vinneroppskriftene fra lagkonkurransen i program fem av Hellstrøms mesterkokk som ble sendt på TV3 i 2012. 

1. Bland sukker og salt

2. Kok en 1-2-3 lag og la den kjølne

3. Dekk fisken med salt og sukker blandningen og la ligge ca 90 min under plast i rom temperatur

4. Skjær lange strimler med osthøvel langs agurken og legg i den syltede laken 5-10 min før servering

5. Skyll laksen under kaldt vann til alt salt og sukker er borte.

6. Tørk lett av med papir

7. Sett ovnen på 50 grader

8. Bak laksen i ildfast form til du oppnår en kjernetemperatur på 39 grader

9. Kok egg

10. Skyll salaten

Server med en salat med rugchips, agurk og egg.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 st salmalaks
120g salt
80g sukker
4 st egg
rugbrød
1 st frisesallat
1 st agurk
3 dl syltet lake ( 1-2-3 lag )