index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens rugchips med egg og dill

Vegetar
Skandinavisk
15 - 30 min

I program elleve av Hellstrøms mesterkokk får deltakerne prøve seg på kjøkkenet til Maaemo i Oslo sentrum. Dette er en av oppskriftene fra menyen fra Maaemo som deltakerne laget. På menyen står rugchips med dekonstruert egg og dill, sjøkreps med "havmajonaise", karse og syltet tang, confitert breiflabb med løk på fem måter og helstekt due med byggrynsrisotto og stekt kantarell. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Rug chips:

1. Skivene må skjæres veldig tynnt. Friteres på 145 C. kan evt stekes i ovn.

2. Saltes etter at de er stekt/fritert.

 

Egg:

1. Del egget fra hviten og plommen. Pass på at eggeplommene er hele. Ha eggeplommene i en bakk og varm opp oljen til 75C, og hell den over eggeplommene.

2. Sett inn i ovnen på minimum temp. skal bli ferdige og halv harde. Tas utav oljen og kjøres så i blender sammen med smøret.

3. Eggehvitene kjøres med en blender og smakes opp med salt. Has i en form som er kledd med plast folie. Og bakes ferdig i ovnen på samme temp som plommene. Kuttes i kuber når de er ferdige.

4. Eggene anrettes oppå rug chipsen rett før serveres. Toppes med fine dill blader.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Rug chips:
12 skiver dansk rugbrød
1 L solsikke olje
Salt

Egg:
6 hele egg
4 dl solsikke olje
2 ts saltet meierismør
Salt