index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens rosmarin og kvitlaukssteikt svinenakke

Kjøtt
Fransk
1 - 2 timer

Dette er en av oppskriftene fra  serien Hellstrøms mesterkokk til svart lag under buffeten på Grand. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Skjær svinenakken fri for senar. Om den er stor kan du dele den i 2 på langs.

2. Brun svinenakken på alle sider i ei varm panne. Legg den over på eit steikebrett og ha på godt med salt og grovkverna pepar.

3. Ha i 100 g smør, knuste kvitlauksfedd og rosmarin i panna du bruna kjøtet i. Lat smøret bli brunt (ikkje brendt) og slå alt saman over kjøtet.

4. Steik kjøtet på 150 grader til kjernetemperaturen er 56 grader. Lat kjøtet kvila, temperaturen vil då stige til ca 62 grader. 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 stk svinenakke
Kvitlauk
Rosmarin
Smør