index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens rekecocktail med rå og kokte reker på blomkålspannacotta

Sjømat
Skandinavisk
15 - 30 min

Dette er en av oppskriftene fra Hellstrøms mesterkokk fra den første menyen fra det hvite laget under serveringen på Hankø Fjordhotell. På menyen var det Rekecocktail med rå og kokte reker på blomkålspannacotta med ingefær og limevinaigrette. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

BlomkålPannacotta:

1. Kok blomkålen mør i fløten og melken, kjør den opp i blender til en glatt passelig tykk pure. Ikke bruk all væsken på en gang!

2. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, press ut vannet av den og bland den i pureen.

3. Sett den i ønskede glass, helst  Cocktail-glass!

 

Ingefær og lime vinaigrette:

1. Bland alt sammen og smak til med salt, eventuelt litt mer olivenolje hvis du syns det er for surt.

 

Hvitløkscrunch:

1. Riv opp loffen til små biter i en steke panne, stek brøde i olivenoljen sammen med hvitløken på middels varme til brødet er helt sprøtt.

2. Sil av oljen, ha på litt salt og legg crunchen på kjøkkenpapir.

 

Reke «salat»:

1. Rens alle rekene. Plukk de lyse bladene bladene på frisesalaten og legg de i isvann.

2. Rett før servering blander du rekene og friseen med limevinaigretten , og danderer det flott oppå blomkålspannacottaen.

3. Strø masse deilig hvitløkscrunch på toppen!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

BlomkålPannacotta:
1 blomkål
2 dl melk
2 dl fløte
3 plater gelatin
salt

Ingefær og lime vinaigrette:
1 knoll ingefær (stor som en tommel) revet på microplane
1 sjalottløk finhakket
juice fra 2 lime
Limeskall finrevet på microplane
2 dl livenolje
salt

Hvitløkscrunch:
2 skiver loff
1 knust hvitløksfedd
1 dl olivenolje
salt og pepper

Reke «salat»:
400 g reker
20 råreker
1 frisesalat