index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens orrfuglrullade med morkel og jordskokk

Fugl
Norsk
30 - 60 min

Her finner du en av oppskriftene til finalemenyen Karl Erik lagde under finalen av Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

På menyen sto laks og østers tartar med pepperot, dill og rug, kamskjell og sjøkreps i kombinasjon med gresskar, orrfuglrullade med morkel og jordskokk og solbær souffle.

1. Orrfugl brystene saltes og peppres.

2. Kjør farse på kyllingen, fløten og smøret.bland i hakket morkel, sjalttløk, pistasj, lardo og gressløk.

3. Lag en «pølse» med orrfuglbrystene og kylling farsen. Og stim til 48 C (Stekes av rett før servering).

4. Alle gr.sakene skrelles og forvelles. Kokes i smør vann rett før servering.

 

Jordskokk pure:

1. Kok jordskokken i vann og melk.

2. Kjør i blender sammen med litt av fløten, smøret og smak til med slat og sitron.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 stk orrfugl bryst
1 stk kylling bryst
2 ss pistasj nøtter
60 gr lardo
20 gr morkel
20 gr sjalott løk
2 ts gressløk
1 dl fløte
1 ss smør

4 stk mini gulrot
1 stk persillerot
100 gr rosenkål
Smør
salt og pepper

Jordskokk pure:
350 gr jordskokk
1 dl fløte
4 dl melk
3 ss smør
1 ss nøtteolje