index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens lettrøykte laks med syltet agurk

Sjømat
Norsk
2 - 4 timer

Dette er en av oppskriftene fra finalemenyen til Sebastian fra den siste episoden av Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012. På menyen sto Lettrøykt laks med syltet agurk, småsalat, østersblader og østersskum. 

Lettrøykt laks:

1. Bland sukker og salt, og fordel dette rundt på fisken, og la den ligge i ca 1,5 time.

2. Skyll så fisken forsiktig under kaldt vann, og tørkes.

3. Kaldrøyk fisken i en liten røykovn eller evt i komfyren.

4. Når fisken er røykt, pakkes den inn i plastfilm og bakes i ovn på 50*C til en kjernetemp på 39 grader.

5. Fisken er best når den er lun.

 

Syltet agurk:

1. Kok opp vann, sukker og eddik, og avkjøl.

2. Lag små kuler av agurken, og legg de i laken i minimum 3 timer før servering.

3. Ved servering tas de ut av laken, og smakes til med god olivenolje, litt salt og finhakket dill.

 

Østersskum:

1. Åpne østersen og ha i en blender med  med melk og sjalottløk

2. Smak til med salt og sitron, og ha i smeltet gelatin.

3. Siles og tas på en espumaflaske

 

Server gjerne med feldtsalat, østersblader og noe sprøtt.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Lettrøykt laks:
400 g lakseloin
100 g salt
90 g sukker
Røykspon

Syltet agurk:
1 stk agurk
1 dl vann
1/2 dl sukker
1/3 dl epleeddik eller hvitvinseddik

Østersskum:
5 stk østers
4 dl h-melk
1 stk sjalottløk
1/2 sitron
1 oppbløtt plate gelatin