index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens lammefrikasé

Kjøtt
Skandinavisk
2 - 4 timer

Dette er en av vinneroppskriftene deltakerne laget i dagens episode fra Kulinarisk Akademi fra serien Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Lammekjøttet kokes i kraften i 2 timer. Siles av når det er skikkelig mørt.

2. Kok så alle grønnsakene i samme kraften til de er møre. Sil av og avkjøl.

3. Smelt meieri smøret i en gryte og tilsett hvetemelet. Fres i gryten i  ca 2-4 min for å få vekk melsmaken. Pass på at det ikke blir brunt. Ha i kraften og melken og trekk på lav varme i 20 min. tilsett kjøttet og grønnsakene og varm opp.

4. Ha over hakket persille når den serveres og gjerne med kokte poteter.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kg lammekjøtt i terninger
300 gr gulrot i skiver
180 gr kålrot
180 gr sellerirot
40 gr purreløk
60 gr meieri smør
40 gr hvetemel
0,7 liter lammekraft
0,3 l hmelk