index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens lam med rotgrønnsaker og sherrysaus

Kjøtt
Norsk
15 - 30 min

Dette er en av oppskriftene fra menyen fra program ti av Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012. På menyen sto krabbesalat med estragonmajones og fennikel, lam med rotgrønnsaker og sherrysaus og kalvedans med råmelk. 

1. Kutt gullrot, sellerirot og mandelpotet i passe biter

2. Stek i ovnen på 175 grader til de er myke

3. Fres løk og timian tilsett eddik, og kok helt inn. Tilsett sherry, og reduser til halve.Tilsett kraft og la redusere

4. Brun lammet i panne og stek klart i ovnen på 150 grader

5. Sil sausen og smak til med smør

6. Hakk gressløk og bland sammen med rotgrønnsakene

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

800 g care av lam
6 st gulrøtter
1 st sellerirot
400 g mandelpotet
gressløk
1 dl sherry eddik
3 dl sherry
8 dl lammekraft/okse kraft
1 st hvitløk
olivenolje