index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens laks Snøhetta

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Dette er oppskriften fra program seks av Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Laks:

1. Porsjoner fileten i 4 fine stk. Sukker og salt has på. Og fisken spekes i 45 min.

2. Skyl fisken godt. Rull i cling film.

3. Bakes i ovn på 40 grader til kjerne temperatur er 38 C. legges i isvann for hurtig ned kjøling.

 

4. Skrell rekene og kutt opp grovt. Bland estragon og hakket sjalottløk, revet skall av en halv sitron, 2 ss olivenolje og smak til med salt og pepper.

5. Gresskaren kuttes i tynne flak og kokes i eddik, vann og sukker til de er møre. NB! Ta vare på koke laken. Den skal brukes til å smake til agurken med.

6. Rull rekene i plastikk til en tynnpølse. Halv frys og pakk gresskar flakene på utsiden. Pakk igjenn inn i plast og porsjoner.

 

7. Skrell agurken. Og kutt i små ringer eller utstansede former, som du ønsker.

8. Mariner med laken salt og olivenolje

 

9. Gressløk, olje og salt kjøres i blender i 2-3 minutter.

10. Kokes opp. Og siles gjennom kaffefilter.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

250 gr lakse filet
60 gr salt
40 gr sukker

150 gr rå reker med skal
4 tynne skiver av gresskar
1ts estragon
1 stk sjalottløk
Sitron
Olivenolje
Salt og pepper

2 dl hvitvins eddik
1 dl sukker
3 dl vann

1 stk agurk
Syltelaken til gresskaren
Salt og god olivenolje

1 bnt gressløk
Olje uten smak, solsikke olje eller mais olje
Salt