index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens laks og østers tartar med pepperot, dill og rug

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Her finner du en av oppskriftene til finalemenyen Karl Erik lagde under finalen av Hellstrøms mesterkokk. På menyen sto laks og østers tartar med pepperot, dill og rug. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

På menyen sto laks og østers tartar med pepperot, dill og rug, kamskjell og sjøkreps i kombinasjon med gresskar, orrfuglrullade med morkel og jordskokk og solbær souffle.

Laks og østers:

1. Hakk alle ingrediensene i små biter og bland sammen. Smak til med salt, sitron og pepper.

2. Serverer i en ring på tallerken og dander alle ingrediensene oppå.

 

Pepperot majo:

1. Ha egg, eggeplomme, sennep, hvitvins eddik i en blender og kjør sammen mens du sper med oljen.

2, Smakes til med sitron, salt og pepperot.

3. Has over tartar ved servering

 

4. Plukk dill blader og hjertesalat som vendes i god olivenolje, sitron og salt ved servering.

5. Ha også på stekte rugbrød flak på toppen for sprøhet.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Laks og østers:
400 gr salma laks
6 stk østers
2 stk sjalottløk
1 stk sitron

Pepperot majo:
1 helt egg
1 stk eggeplomme
1 ts sennep
2 ss hvitvins eddik
4 dl solsikke olje
3 ss revet pepperot.