index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens kyllingsalat «Cæsar»

Fugl
Amerikansk
1 - 2 timer

Dette er en av  oppskriftene fra serien Hellstrøms mesterkokk fra hvitt lag under buffeten på Grand. Programmet ble vist på TV3 i 2012.

1. Gni Kyllingen inn  med olje, salt og pepper, timian og hvitløk.

2. Bak den så på 160 grader til den slipper beinet. Ca 1 time.

3. Avkjøl, og plukk kyllingen i grove biter.

 

Cæsardressing:

1. Kjør alt dette tykt i en blender, spe så med ca 4 dl nøytral olje (f.eks raps eller solsikke) til dressingen blir passelig tykk.

2. Vend inn 100 g revet parmesan. Smak til med salt, pepper og sitronjuice

 

Hvitløkskrutonger:

1. Bland brødet med godt med olivenolje, grovhakk hvitløken og bland med brødet.

2. Strø på litt salt og stek sprø på et brett i ovnen,.

 

Opplegging:

1. Bland kylling, hjertesalat og dressing sammen.

2. Ha høvlet parmesan, bacon og krutonger på toppen!

Ingredienser

Beregnet for 5 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

5 kyllinglår
salt og pepper
Potte-timian
1/2 grovhakket hvitløk
nøytral olje
10 skiver stekt bacon
3 stk hjertesalat, vasket og revet
100 g parmesan høvlet

Cæsardressing:
3 eggeplommer
1 stort hvitløksfedd finhakket
3 ansjos på boks finhakket
1/2 dl hvitvinseddik
saften fra 1 sitron
1 ss dijonsennep

Hvitløkskrutonger:
terninger av lyst brød
god olivenolje
hvitløk
salt