index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens konfektkake med karamelliserte hasselnøtter

Sjokolade
Fransk
30 - 60 min

Dette er en av  oppskriftene fra serien Hellstrøms mesterkokk fra hvitt lag under buffeten på Grand. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Karamelliserte hasselnøtter:

1. Smelt sukker til karamell, og rør inn kaldt smør, lat det bli ein jamn masse.

2. Ha i nøtene, og fordel det utover på eit bakepapir.

3. Lat det bli kaldt, og hakk i bitar.

 

Konfektkake:

1. Smelt smør og ha i sukker og sjokolade. Lat dette smelte på låg varme, og trekk av komfyren. Visp inn eit og eit egg, til du har ei jamn masse.

2. Hell røra i ei form dekka med bakepapir, og steik ved 175 grader i ca 20 minutt. Kaka skal “setta” seg, men skal vera litt rå i midten.

 

3. La kaka bli avkjølt, kutt i bitar og strø over nøter. Pynt med ferske bær og gjerne litt piska creme fraiche.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Karamelliserte hasselnøtter:
100 g hasselnøter utan skal
50 g sukker
1 ss smør

Konfektkake:
5 egg
275 g sukker
350 g mørk sjokolade
225 g smør