index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens kamskjell og sjøkreps i kombinasjon med gresskar.

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Her finner du en av oppskriftene til finalemenyen Karl Erik lagde under finalen av Hellstrøms mesterkokk. På menyen sto laks og østers tartar med pepperot, dill og rug, kamskjell og sjøkreps i kombinasjon med gresskar, orrfuglrullade med morkel og jordskokk og solbær souffle. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Rens kamskjell og sjøkreps fra skallet. Disse skal stekes rett før servering.

2. Skrell gresskaret.

3. Nederste delen kokes mør og kjøres til pure i blender. Ta av halvparten og bland i melk og fløte. Smak til med salt og sitron.

4. Has over i en espuma flaske og tilsett gass. Da blir det luftig. Og kan sprøytes over retten rett før gjesten får den servert. Resten av pureen smakes til med salt og moscatel eddik.

5. Stek gresskar kjernene i olje til de blir gylne og salte godt.

6. Øverste delen på greskaret syltes i en 1-2-3 lake ( 1 dl sukker, 2 dl eddik, 3 dl vann)

7. Topp retten med kjørvel.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 stk kamskjell
4 stk sjøkreps
1 stk bottleneck gresskar
2 ss smør
40 gr gresskar kjerner
1 dl fløte
3 dl hmelk
Salt og peppr
Moscatel eddik