index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens kamskjell med fennikel og kamskjellsaus

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Dette er en av oppskriftene fra lagmenyen fra Hurtigruta i program ni av Hellstrøms mesterkokk. På menyen sto kamskjell med fennikel og kamskjellsaus, fjellrype med jordskokkpuré, potet og syltet løk og  munker med vaniljekrem og eple. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Åpne opp kamskjellene

2. Plukk ut selve kamskjellet og spar resten

3. Vask skallet og spar til servering

4. Legg kamskjellet på en tørr klut og sett kjølig

5. Fres løk i en kjele

6. Slå på “avskjær fra kamskjellet”

7. Slå på hvitvin og kok opp i ca 15-20 min

8. Sil av og smak til kraften med sitron

9. Skjær fennikel fint opp

10. Bland med olivenolje og salt

11. Legg i bunnen på skallet

12. Stek kamkjellet ca 40-50 sek på hver side i en varm panne med olje

13. Tillsett smør i pannen og skru av varmen, hell smøret over kamskjellet

14. Legg kamskjellet på fennikelen og skum opp sausen med litt melk

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

8 st ferske kamskjell i skall
3 st fennikel
5 dl hvitvin
1 st gul løk
en liten bunt dill
1 st sitron