index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens kalvedans med råmelk

Frukt og bær
Norsk
1 - 2 timer

Dette er en av oppskriftene fra menyen fra program ti av Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012. På menyen sto krabbesalat med estragonmajones og fennikel, lam med rotgrønnsaker og sherrysaus og kalvedans med råmelk. 

1. Sett ovnen på 150 grader.

2. Smak til råmelken med salt, sukker og en bit kanel.

3. Hell i en ildfast form, helst en avlang bakeform eller en mindre ildfast form.

4. La stå i en time nederst I oven. Rist forsiktig på på kalvedansen for å se om all melk har stivnet.

Kalvedans er godt med syltetøy eller ferske bær. eks., bringebærsyltetøy, ferske bringebær, blåbær eller jordbær.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 liter allerede utspedd råmelk (spes med lika deler vanlig melk med målene: 0,5 liter nymelket råmelk og 0,5 liter vanlig melk)
2 krm salt
1,5 ss sukker
1 bit kanel (valgfritt)
1 tsk kardemummekjerner (valgfritt)