index

Mesterkokkens hjemmelagde løkpølser

Kjøtt
Amerikansk
15 - 30 min

I kveldens episode av Hellstrøms mesterkokk var det de hjemmelagde løkpølsene som vant den individuelle konkurransen. Dette programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Kutt kjøttet i grove terninger og sett det på frys, det er viktig at kjøttet er godt avkjølt!

2. Finkutt hvitløk, chili og ingefær og fres det i en middels varm panne med rapsolje. Kutt den gule løken i fine terninger og fres den sammen med det andre i pannen i 3-4 minutter . Når løken er blank og gyllen tilsettes hvitvin. La det hele koke på lav varme til vinen er kokt inn i løken.

3. Finhakk rosmarin og vend inn. Avkjøl denne massen godt mens du fortsetter med kjøttet!

4. Bruk en kjøkkenkvern med grov rist slik at du får en grov kjøttdeig. Kvern opp alt kjøttet i en stor bolle, tilsett salt, pepper og sennep, samt den avkjølte løkblandingen.

5. Vend det hele sammen med store bevegelser. Unngå å jobbe for mye med farsen, da kan pølsene få en melen og ubehagelig konsistens.

6. Sett pølsehornet på kjøkkenkverna og tre tarmen forsiktig over. Det er lurt å la tarmen ligge i iskaldt vann, da blir den smidigere å jobbe med!

7. Når tarmen er tredd på begynner du forsiktig å fylle pølsene. Bruk ene hånden til å holde ut og dra forsiktig i den fylte delen slik at pølsetarmen fylles jevnt.

8. Når all farsen er brukt knytes pølsene til ønsket størrelse.

9. Stek dem deretter gylne i middels varm panne med rapsolje. Når de har fått jevn og fin farge tilsetter du en spiseskje med smør og øser godt over pølsene. La dem hvile noen minutter i pannen og server med god sennep, ristet brød og sylteagurk. En god hjemmelaget potetpuré eller potetsalat vil også være velegnet tilbehør

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kilo fett svinekjøtt, ca en tredjedel fett
Ingefær (tilsvarende en halv tupp av lillefingeren din)
1/2 chili
2 fedd hvitløk
1 stor gul løk
2 dl hvitvin
2 ss rapsolje
1 kvist fersk rosmarin
1/2 dl salt
1 ts nykvernet pepper
2 ss dijonsennep
3 m tarm fra svin eller får
1 ss smør