index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens helstekte due med byggrynsrisotto og stekt kantarell

Fugl
Italiensk
30 - 60 min

I program elleve av Hellstrøms mesterkokk får deltakerne prøve seg på kjøkkenet til Maaemo i Oslo sentrum. Dette er en av oppskriftene fra menyen fra Maaemo som deltakerne laget. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

På menyen står rugchips med dekonstruert egg og dill, sjøkreps med "havmajonaise", karse og syltet tang, confitert breiflabb med løk på fem måter og helstekt due med byggrynsrisotto og stekt kantarell. 

Rype:

1. Rypen nappes for fjær. Skjær av lårene og stek disse i panne ved siden av skroget.

2. Skroget brunes kjapt i veldig varm panne og has over i en ildfast form.

3. De-glaser pannen med smøret, urtene, revet sitron skall og til slutt saften fr halve sitronen. Smøret helles over fuglen. Salte og pepre etter behov.

4. Stekes på 140C i ca 13- 16 min. hvil i 10 min før du kutter i den.

 

Byggryns risotto:

1. Skyll grynene godt og hell av alt vannet.

2. Sjalottløken kuttes i små terninger. Ha løken i gryten sammen med grynene og fres i et par min. Tilsett så hvitvinen og reduser helt inn.

3. Ha litt og litt vann  og kok i til sammen 30 min. når den er ferdig kokt skal den være tørr. Tilsett da ost og smak til med sitron, salt og pepper.

4. Ha i stekt kantarell og gressløk rett før servering. 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Rype:
2 stk due
2 stk fedd hvitløk
1 stk sitron
1 kvast rosmarin
1 stk laurbærblad

Byggryns risotto:
200 gr byggryn
2 stk sjalottløk
1 dl tørr hvitvin
6 dl vann
130 gr revet parmesan
Sitron, salt og pepper
100 gr fersk kantarell
2 ss gressløk. Finsnittet.