index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens gulrotkake

Frukt og bær
Amerikansk
30 - 60 min

Dette er en av oppskriftene fra finalemenyen til Sebastian fra den siste episoden av Hellstrøms mesterkokk. På menyen sto Mesterkokkens Gulrotkake 2012 med marinerte multer, sabayonne, ferskostsorbet,pistasienougatin og granskuddsirup. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Kake:

1. Bland sammen de tørre ingrediensene.

2. Tilsett egg, olje, revet gulrøtter og appelsinskall til alt er blandet.

3. Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Ca 3 cm høy

4. Stek på nederste rille i varm stekeovn på 180 grader i 25-35 min.

5. Stikkes ut eller skjæres til ved servering.

 

Ferskostsorbet:

1. Kok sukker lake med glukose og la den bli kald.

2. Kjør osten i food processoren og spe med sukkerlake og glukose.

3. Smak til med limesaft.

4. Kjøres på ismaskin.

 

Nougatin:

1. Kok sukker og vann til lys karamell, og hell det utover en silikonmatte.

2. Når fullstendig avkjølt, kjøres det til melis på kjøkkenmaskin.

3. Spray en silikonmatte med litt formfett, og sikt 'melisen' i et jevnt lag utover.

4. Kan evt bruke en utstikker nå, og lage ønskede sirkler av nougatinen.

5. Dryss smuler av pistasie oppå sirklene.

6. Stekes i en forvarmet ovn på 210*C til smeltet.

7. Avkjøl, og løftes forsiktig av silikonmatten.

 

Sabayonne:

1. Ha alt i en bolle, og piskes over en kjele med nesten kokende vann.Piskes godt til den tykner.

2. Når det har tyknet, og du kan skrive 'sebastian' i den,eller nesten, er den fin konsistens.

3. Kan enten nytes lun, ellers må den piskes kald igjen på en kjøkkenmaskin, eller evt for hånd over isbad.

4. Smak til med appelsin og sitron.

5. Granskuddsirup kan enten kjøpes, eller lages selv ved å koke en tykk sukkerlake, og legge blancherte granskudd oppi.

 

1. Multene marineres i en sukkerlake tilsmakt anis, kanel og vanilje, og smakes til med Lakka. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kake:
5 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts natron
2,5 dl brunt sukker, ikke for grovt
2 ts kanel
4 egg
0,5 ts salt
3 dl solsikkeolje eller rapsolje
8 dl fint raspede, rå skrellede gulrøtter
revet skall av 1 appelsin (kun det gule)

Ferskostsorbet:
100 g kremost nøytral
1 dl sukker
1 dl vann
2 ss limesaft
1 ss glukose

Nougatin:
1 dl sukker
3 ss vann
pistasjenøtter

Sabayonne:
6 eggeplommer
50 g sukker
2 dl halvtørr hvitvin
saft av 1 sitron og en halv appelsin.