index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens confiterte breiflabb med løk på 4 måter

Sjømat
Fransk
15 - 30 min

I program elleve av Hellstrøms mesterkokk får deltakerne prøve seg på kjøkkenet til Maaemo i Oslo sentrum. Programmet ble sendt på TV3 i 2012. Dette er en av oppskriftene fra menyen fra Maaemo som deltakerne laget.

På menyen står rugchips med dekonstruert egg og dill, sjøkreps med "havmajonaise", karse og syltet tang, confitert breiflabb med løk på fem måter og helstekt due med byggrynsrisotto og stekt kantarell. 

Breiflabb kjaker:

1. Kjakene renses oljen has over sammen med sitron skall, sitron saft, salt pepper.

2. Trekkes på 50C.

 

Løk pulver:

1. Alt blandes sammen og tørkes i sopp tørker. Når den er spø. Kjøres den til pulver.

 

Løkpuré:

1. Kutt sjalottløken i små biter. Samme med hvitløken. Alt svisjes i panne. Når den er lett brun tilsettes hvitvin.

2. Reduser helt inn og tilsett så fløten. Samme her. Reduser inn. Kjør glatt i blender.

3. Smak til med salt.

 

Løkolje:

1. Kutt alle ingredienser opp i små treninger. Untatt gressløken. Den skal i helt til slutt. Alt trekkes på lav temperatur med oljen.

2. Etter 20 min siles oljen over i en blender. Kjør sammen med gressløken i 1,5 minutt. Siles og avkjøles raskt.

 

Syltet, bakt stjerneløk:

1. Løken skrelles og trekkes i blandingen sukker, vann og eddik.

2. Del så løken i to og fordel på et brett.

3. Kok opp smøret sammen sitron skall, salt og pepper.

4. Ha over løken og bak løke gyllen i ovn på 165C.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400 gr breiflabb kjaker
1 dl solsikke olje
1 stk sitron
Salt og pepper

Løk pulver:
300 gr skivet kepaløk
2 ts hvitvins eddik
1 ts salt

Løkpuré:
400 gr sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
1 dl fløte
1 dl hvitvin

Løkolje:
100 gr kepaløk
2 stk fedd hvitløk
5 cm purreløk, kun det hvite
6 dl solsikkeolje
1 bnt gressløk

Syltet, bakt stjerneløk:
100 gr stjerneløk
1 dl sukker
2 dl hvitvinseddik
3 dl vann
1 stk sitron
2 ss meierismør
Salt og pepper