index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens blåskjellsuppe med flyndre

Sjømat
30 - 60 min

Dette er en av oppskriftene fra  serien Hellstrøms mesterkokk til svart lag under buffeten på Grand. 

1. Vask og rens blåskjella.

2. Varm opp ei vid gryte. Kutt sjalottlauk, kvitlauk, chili og ingefær i grove bitar, og ha det i gryta med litt olje. Rør raskt, og ha i blåskjella og kvitkvin. Legg på lok og vent til blåskjella opnar seg.

3. Ta ut litt av blåskjella til garnityr i suppen. Lat resten av blåskjella trekka i 5 nye minutt, før du sler over mjølk og fløyte. Lat suppen trekka i 30 minutt.

4. Rens reker, kutt flyndrefileten i passe bitar og finkutt grasløken.

5. Sil blåskjellsuppen og smak til med sitronsaft. Ha i bitar med flyndre og reker, og strø over graslauk.

6. Server suppen etter 2 minutt, då har fisken trekt ferdig i suppen.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kg blåskjell
1 stk sjalottløk
1 fedd kvitlauk
1/4 chili
1 liten tommel fersk ingefær
2 dl kvitvin
1 l mjølk
2 dl fløyte
1 ss graslauk
1 flyndrefilet
100 g reker
sitron