index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens Blåskjell «terracotta»

Sjømat
Skandinavisk
30 - 60 min

Dette er en av oppskriftene fra den andre menyen fra Hankø Fjordhotell fra serien Hellstrøms mesterkokk. På menyen står blåskjellterracotta, sjøtunge og sprøstekt hvitting. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Blåskjell:

1. Sett på en middelsstor gryte på høy varme, når den er skikkelig varm har du i grønnsakene og blåskjellene.

2. Rør raskt om, og ha i vannet og hvitvinen. Sett på lokk. Damp i ca 2 minutter til alle blåskjellene har åpnet seg.

3. Sil av kraften.

4. Plukk blåskjellene når de er avkjølt

 

Blåskjell og potetskum:

1. Kok potetene møre i blåskjellkraften. Kjør de med litt og litt av blåskjellkraften og fløten til en jevn ganske tynn puré.

2. Smak til med salt.

3. Ha på en espumaflaske, og lad den med 2 patroner (er mulig du trenger fler). Oppbevar i varmt vann frem til servering.

 

Skorsonnerot:

1. Vask først all jorda av røttene. Skrell så det ytterste laget. Skrell så røttene så de blir jevn størrelse. Ta vare på det skrellet, som skal brukes til chips.

2. La det ligge i vann og tørk godt av til du friterer strimlene på 160 grader til de er gyllne og sprø.

3. Kutt det resterende i like rundinger og kok i saltet vann til de er møre.

 

Spinatpuré:

1. Kok opp vannet med rikelig med salt. Kok spinaten i ca 2 minutter til den enkelt kan rives fra hverandre.

2. Press ut vannet fra spinaten i en sil, og kjør den opp til en glatt puré i en blender. Spe med litt av saltvannet hvis det trengs mer væske.

 

3. Blåskjellene og skorsonneroten vendes i spinatkremen og legges i en varm terracottaform (creme brüleform) Toppes med blåskjell og potetskum, for så å strø godt med skorsonnerotchips og karse på toppen....

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Blåskjell:
1 kg blåskjell, godt skylt og rensa
2 sjalottløk finhakket
2 knuste hvitløksfedd
2 persillekvaster
2 dl hvitvin
2 dl vann

Blåskjell og potetskum:
Kraften fra blåskjellene
4 store mandelpoteter, skrelte
1-2 dl fløte
Salt

Skorsonnerot:
6 middelsstore skorsonnerøtter
Solsikkeolje
Salt

Spinatpuré:
500 g italiensk spinat
Salt
Vann