index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens blåskjell tempura på jordskokkroyal

Sjømat
Asiatisk
15 - 30 min

Her finner du vinneroppskriften fra den individuelle konkurransen i program fem av Hellstrøms mesterkokk. Denne serien ble sendt på TV3 i 2012.

Blåskjell:

1. Varm opp en kjele til høy varme, ha i blåskjellene og grønnsakene, rør kjapt om.

2. Ha i vannet og hvitvinen, sett på lokk. Damp blåskjellene i ca 2 minutter til alle har åpnet seg.

3. Sil av skjellene.

 

Tempurarøre:

1. Bland alle de tørre ingrediensene, spe så med kaldt vann til det blir en seig tjukk masse som det akkurat går ann å dyppe noe i.

2. Ha i kjøleskapet frem til bruk.

3. Varm opp solsikkeoljen til ca 160grader.Rett før servering:  Dypp blåskjellene i tempurarøren, og ha de i oljen. Stek de til de er gyllene og sprø!

 

Spinatskum:

1. Reduser ned blåskjellkraften til ca halvparten, og ha i fløten.

2. Kok opp, ha i spinaten.

3. Kjør opp med en stavmikser. Sil. Smak til med sitronjuice salt og pepper

 

Jordskokkroyal:

1. Kok jordskokken mør i vann. Sil av.

2. Kok den så opp med  melken og fløten, kjør opp til en glatt pure. Ha eggene i et litermål.

3. Kjør opp med en stavmikser, spe med jordskokkpureen. Sil.

4. Smak til med salt.

5. Hell royalsmeten i dype tallerkner så det dekker bunnen. Bak i ovnen med plastfolie over hver  tallerken på 90 grader til de har satt seg. Server lun!

 

«Nordisk kokos»

1. Legg jordskokk terningene i melken, visp! Smaker nesten som kokkos :)

 

Tomat «concasse»:

1. Lag et snitt i skinnet på tomaten, legg den så i det kokende vannet i ca ti sekunder så skinnet slipper og legg rett i isvann!

2. Ta av skinnet, og skjær ut innmaten. Kutt opp i fine strimler.

3. Mariner med litt salt og olivenolje

 

Sukkererter:

1. Kok sukerertene i ca ti sekunder så de blir skikkelig grønne og fine!

2. Legg de i isvannet.

3. Kutt i fine trekanter, og mariner med olivenolje og litt salt

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Blåskjell:
1 kg vasket og rensede blåskjell
1 dl vann
1 dl hvitvin
1 liten kvast persille
2 sjalottløk
2 fedd knust hvitløk

Tempurarøre:
3 ss hvetemel
3 ss maizena
1 ss bakepulver
Litt salt
Kaldt vann
Blåskjellene
4 dl solsikkeolje

Spinatskum:
Kraften fra blåskjellene
2 dl fløte
2 store håndfuller spinat
Saften fra ca ½ sitron
Salt og pepper

Jordskokkroyal:
5 store jordskokk
Vann
2,5 dl melk
2,5 dl fløte
3 egg
Salt

«Nordisk kokos»:
2 store skrelte jordskokk i små terninger
2 dl melk

Tomat «concasse»:
2 Røde faste klaseplommetomater
1 l. kokende vann
isvann
maldonsalt og olivenlje

Sukkererter:
10 sukkererter
Kokende vann
isvann
maldonsalt og olivenolje