index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Mesterkokkens bakte salmalaks med avocadopuré

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er en av oppskriftene fra  serien Hellstrøms mesterkokk til svart lag under buffeten på Grand. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Lag ein blanding av salt og sukker, 60 % salt, og 40 % sukker. Strø eit godt lag over salmafileten, og lat stå i 30 minuttar.

2. Skol salmaen i kaldt vatn og tørk den. Porsjoner den i passe stykker og legg på eit bakebrett med olivenolje.

3. Bak laksen i omn på 40 eller 50 grader til laksen har ein kjerne på 38 grader. Laksen er no mjuk som smør, men ikkje rå.

4. Køyr avokado saman med limejuice, finkutta chili og finkutta kvitløk med stavmixar. Smak med salt og pepar.

5. Legg ein klatt med avokadopuré på den bakte laksen.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 stk salma backloin
2 avokado
1/2 lime
1 ts chili
1/2 kvitlauksfedd