index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Kveite i vannkant

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er kveldens vinneroppskrift fra program 4 i serien Hellstrøms mesterkokk, 'Kveite i vannkant' som ble sendt på TV3 i 2012. 

Fisken:

1. Få skåret til en en halvpart av en liten kveite hos den lokale fiskehandleren, eller evt noen store og tygge koteletter.

2. Skrap så av slim, skyll den ren og tørk den godt på begge sider.

3. Gni den så inn med litt olje, salt og pepper, før du legger den på bålet, evt grillen.

4. Skal grilles på medium varme, (dvs høy temp, men ikke sånn at fisken svir seg). Når du ser at skinnet begynner å bli godt stekt snur du den forsiktig, og gjør det samme på andre siden. Kan være praktisk med en fiskerist...! Fisken skal ha en temp mellom 40 og 45 grader inntil beinet når du tar den av.

5. Ved servering, tar du bort skinnet forsiktig, og drysser over litt salt, pepper, noen dråper sitron og god olivenolje.

 

Garnityr:

1. Pakk rødbetene inn i alumiumsfolie, med god oliven olje, hvitløk, og timian. Legges på grillen til de er møre. Småbetene tar mellom 30-40 min.

2. Potetene trekkes i havvann til de er møre.

3. Vårløken deles i to på langs, skyldes, og grilles lett på på snittsiden.

4. Del betene og potetene til ønsket størrelse.

5. Ved servering, smakes alle grønnskakene til (hver for seg) med salt, pepper og god olivenolje og noen dråper sitron.

Obs!!: Når en olivenolje er så essensielt i retten, er det ekstremt viktig at det er en dyr og god olivenolje. Gjerne 'Dauro'!

6. Anrettes rustikt, og aller helst på en sten, eller flis for å forsterke det 'uralder'preget..!

Kan serveres med en god hollandaise til hvis ønskelig.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 liten kveitefilet med skinn og på ben.
4 stk små rødbeter
12 stk amandinepotet
4 stk stor vårløk, eller minipurre
Extra virgin olje
Sitron
Salt og pepper