index

Konfektkake med pasjonsfruktcreme og sjokoladesorbet

Sjokolade
15 - 30 min

Dette er en av oppskriftene fra lagkonkurransen i program syv av Hellstrøms mesterkokk som ble sendt på TV3 i 2012. 

Kake:

1. Sjokoladen og smøret smeltes i vannbad – avkjøles litt.

2. Eggplomme og melis piskes hvitt-eggedosis. Bland begge smetene.

3. Hakkede mandler blandes med potetmelet og blandes igjen med smeten. Tilslutt ta den stivpiskede eggehviten i. Støpes til ca 1 cm høy.

4. Ha i smurt form og stekes, temperatur; 190 grader i ca 15 -20 min.

5. Skal være lite stekt. Avkjøl lett og kuttes.

 

Pasjonsfruktcreme:

1. Pure og sukker kokes opp.

2. Ha i egg og kokes tykk.

3. Pisk inn smør, og avkjøl.

 

Sjokoladesorbet:

1. Finhakk sjokoladen

2. Kok opp vann, sukker og glukose, og slå over sjokoladen.

3. Kjøres i ismaskin.

4. Serveres gjerne med kandiserte nøtter, eller evt melkesjokolademousse.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kake:
450 gr sjokolade
375 gr smør
375 gr melis
12 stk egg – skilles
300 gr mandler
3 ss potetmel

Pasjonsfruktcreme:
100 g pasjonsfruktjuice
100 g sukker
160 g egg
100 g smør

Sjokoladesorbet:
150 g mørk sjokolade, ca 60 prosent kakaomasse
5 1/2 dl vann
100 g sukker (ca 5 ss)
40 g glukose (ca 2 ss)- Fås kjøpt på apotek