index

Hjortefilét med rotgrønnsaker og timiansky

Kjøtt
30 - 60 min

Dette er en av vinneroppskriftene fra lagkonkurransen i program fem av Hellstrøms mesterkokk som ble sendt på TV3 i 2012. 

1. Kutt gulrøtter og sellerirot i cm tykke biter

2. Sett ovnen på 170 grader

3. Vend grønnsakene i olivenolje og 1 ss sukker og stek i ovnen i ca 15-20 min

4. Stek hjortfileten på begge sider

5. Fjern fettet fra pannen og tilsett timian, enebær og løk. Hell på rødvin, og kok helt inn i løken. Hell på hviltkraften og kok sammen til en fyldig saus. Pisk inn en liten klatt smør.

6. Stek klart hjorten på 120 grader I ovnen til 52 grader innetemperatur, la hvile ca 8-10 min før servering.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

600g hjortfilét
6 st gulrøtter
1 st sellerirot ( stor)
1 bunt gressløk
0,5 solo hvitløk
3 st sharlottenløk
4 st tørkede enebær
5 st timian kvister
5 dl rødvin
10 dl viltkraft