index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Fjellrype med jordskokk pure, potet og syltet løk

Fugl
Skandinavisk
15 - 30 min

Dette er en av oppskriftene fra lagmenyen fra Hurtigruta i program ni av Hellstrøms mesterkokk. Programmet ble sendt på TV3 i 2012. På menyen sto kamskjell med fennikel og kamskjellsaus, fjellrype med jordskokkpuré, potet og syltet løk og  munker med vaniljekrem og eple. God fornøyelse!

1. rens jordskokkene

2. koka i melk på lav temperatur til de er myke

3. stek rypen i panne til den har fått farge

4. sett ovnen på 120 grader

5. bruk restene i pannen till saus

6. slå på viltkraft/kyllingkraft

7. kok i pannen med enebær, hvitløk og timian til det har kokt inn

8. miks pureen fin

9. rist potetene på 170 grader 10-20 min

10. blancher små løken og legg i is vann

11. skrell løken og legg i syltlaken ( 1-2-3 lags)

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 st små ryper ( 2 bryst per porsjon )
500 g jordskokker
melk til koking
salt
600 g amandinpotet
200 g små rødløk
3 dl syltet lake ( 1-2-3 lag )