index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bakt sjøtunge med sautert spinat, minigulrot og potet i kyllingkraft

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Dette er en av oppskriftene fra Hellstrøms mesterkokk fra den første menyen fra det hvite laget under serveringen på Hankø Fjordhotell. Programmet ble sendt på TV3 i 2012. På menyen var det rekecocktail, sjøkreps og sjøtunge.

Sjøtunge:

1. Kutt av ca to cm av halen på sjøtunga, hold så halen under varmt vann ca to sekunder på hver side. Skrap opp skinnet litt oppover halen, og ta tak i skinnet, er du litt hardhent klarer du da å rive av alt skinnet! Gjør dette på begge sider. Kutt av hodet og klipp av «sideflesket» del fisken i to på langs med en brødkniv.

2. Ha salt og pepper på fisken. Brun fisken i litt smør med timian på hver side og bak den ferdig i ovnen (til fisken løsner fra beinet)

 

Spinat:

1. Vask og rens spinaten godt.Fres spinaten i olivenolje på høy varme rør rundt med en gaffel med hvitløken på. Ha i smøret og smak til med salt og pepper.

 

Gulrot:

1. Kok opp 2 liter saltet vann.

2. Skrell gulrøttene og kok de møre, legg de rett i isvann.

3. Ved servering varmer du de opp i smør og olivenolje, smaker til med salt og har på gressløk helt tilslutt.

 

Potet i kyllingkraft («potatotto»):

1. Fres sjalottløken,hvitløken og poteten blank i olivenolje. Ha på hvitvinen, kok inn, ha på litt og litt kyllingkraft til poteten blir mør. Rør inn smøret, så smaker du til med sitronsaft, osten og salt og pepper.

2. Konsistensen skal være sånn at den renner litt utover med samtidig henger sammen, som en risotto.

 

Okse og olivenvinaigrette:

1. Legg sjalottløken og sitronskallet i rødvinseddiken, trekk i minst 10 minutter.

2. Ha den så i oksekraften. Pisk inn olivenolje og smak til med sitronjuice og salt og pepper.

3. Ha i gressløk rett før servering.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sjøtunge:
2 store sjøtunge
solsikkeolje
2 ss smør
2 kvaster timian

Spinat:
500 g italiensk spinat
1 finhakket sjalottløk
1 fedd hvitløk
olivenolje
2 ss smør
salt og pepper

Gulrot:
12 små gulrøtter
smør
olivenolje
salt
gressløk

Potet i kyllingkraft («potatotto»):
3 store bakepoteter i små terninger
1 stor sjalottløk finhakket
1 hvitløksfedd finhakket
1 dl hvitvin
3 dl kyllingkraft
2 ss smør
olivenolje
sitronsaft
100 g finrevet xo holtefjellost/ parmesan
salt og pepper

Okse og olivenvinaigrette:
2 stk sjalottløk finhakket
skallet fra 1 sitron på microplane
1 dl rødvinseddik
2dl demi glace (innkokt oksekraft)
2 dl olivenolje
sitronsaft
1 dl gressløk