index

And med rilette, pastinakk, enive og appelsinsaus

Fugl
2 - 4 timer

Dette er en av oppskriftene fra lagkonkurransen i program syv av Hellstrøms mesterkokk som ble sendt på TV3 i 2012. 

Rilette:

1. Start med å legge andelårene i en beholder og dekk med havsalt. La ligge i 3 timer. Skyll så av saltet og legg lårene i en kjele. Dekkes med mild olivenolje.

2. Kokes forsiktig til kjøttet faller av beina.

3. Kjøttet rives og legges i en kjele. Røres sammen med litt av oljen, salt, pepper og gressløk.

 

Appelsinsaus:

4. Press appelsinene, og reduser til ca ¼. Tilsett 3 dl andekraft, og reduser til ca halvparten. Tilsett så 1 ts smør, 1 ts god olivenolje, saften av en halv sitron og litt salt.

 

5. Stikk ut pene runde stykker av pastinakk og kok de møre I godt saltet vann. Før servering stekes de i litt olje og godt smør.

6. Endive deles i to og pannestekes med sukker og smør. La det karamellisere og legg det deretter i en ildfast form. Kok ut pannen med honning og andekraft. Bakes på 120 grader I ca 20 min. Smakes til med litt salt før servering.

7. Andebrystene rutes i fettet, og stekes med i medium varm stekepanne med fettsiden vendt ned. Stekes til det er gyldent brunt før de snus. Stekes på 130 grader i ca 10 min. Bruk salt og pepper underveis.

8. La hvile I 8-10 min.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 stk store andebryst
2 stk andelår
1 dl havsalt
5 dl mild olivenolje
1 hel hvitløk
2 kvist rosmarin/timian
2 stk pastinakk
4 stk endive
2 ss honning
10 stk appelsiner
0,5 stk stjerneanis
5 dl andekraft/kyllingkraft