index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Laks á la Hellstrøm

Sjømat
30 - 60 min

Hovedrett:

  • Skrap skinnet på laksen, og gni fisken inn med litt olivenolje på skinnsiden.
  • Legg laksefiletene med skinnsiden ned i en middels varm grillpanne.
  • Legg en god neve grovt havsalt på fisken, slik at fiskekjøttet blir dekket.
  • Stek laksen på svak varme i 10 minutter.
  • Fisken skal kun stekes på skinnsiden. Før servering må alt saltet på fisken børstes bort. Bruk en pensel.
  • Fisken skal se litt rå ut, den er bakt ferdig av saltet. Ta forsiktig av lakseskinnet.
  • Stek lakseskinnet i grill pannen til helt sprøtt. Server laksen med salat på toppen og sprøtt lakseskinn. Persillesaus og blinis.
  • Legg rømme og lakserogn på blinis og server ved siden av.
  • Pynt med litt dill.

 

Salat:

  • Plukk og vask salat og urter.
  • Bland dressing av olivenolje og sitronsaft, smak til med salt og pepper.
  • Bland salat og urter med dressingen og legg salaten på fisken.

Persillesaus:

  • Plukk persille fra stilkene og kok persillen i fosskokende saltet vann i 3 ½ -4 minutter.
  • Avkjøl i isvann.
  • Kjør persille til puré og sil den.
  • Rett før servering varmer du litt vann i en kjele og pisker inn litt kaldt smør til det tykner, så olivenolje.
  • Persillen tilsettes når gjestene sitter til bords.
  • Rør inn persillen og smak til med salt og pepper.

Blinis:

  • Press kokte melne poteter gjennom en sikt.
  • Bland poteter med hvetemel og litt salt.
  • Rør inn en og en eggeplomme av gangen i potetene.
  • Pisk eggehvitene og tilsett i røren, og bland inn rømme tilslutt.
  • Stek blinis i små blinis panner. 

Laksetartar:

  • Bland hakket laks med litt olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Legg opp i ringer på tallerken og pynt med dill.

Gravet laks:

Bland sammen salt, sukker, og pepper i en bolle.

Legg laksefileten i en form med kanter.

Hell over salt- og sukkerblandingen.

Strø over frisk dill og sett til marinering i kjøleskapet i fire til seks timer.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Hovedrett:
4 laksefileter à 150- 180 g
grovt havsalt
1 glass lakserogn
2 dl rømme
dill til pynt

Salat:
1 liten bunt dill
1 liten bunt kjørvel
1 friseé salat, bruk bare det gule
1 sitron, saften av
4 ss olivenolje
salt og pepper

Persillesaus:
1 stor bunt med kruspersille
150 g smør
1 dl olivenolje
salt og pepper

Blinis:
250 g potet, kokt
2 ts hvetemel
3 stk eggeplommer
3 stk eggehvite
1 ss rømme
salt og pepper

Laksetartar:
1 laksefilet uten skinn og bein, grovhakket
olivenolje
litt salt
svart pepper, kvernet
dill til pynt

Gravet laks:
1 laksefilet
150 g salt
150 g sukker
20 g svart pepper, grovknust
1 potte med frisk dill